Штовханина та десять днів на відставку Єрмака: Чим закінчився мітинг біля Офісу президента

Мітингарі, які вирушили до будівлі Офісу президента на Банкову, завершили акцію протесту та висунули Володимиру Зеленському вимогу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Штовханина та десять днів на відставку Є…
Фото: Depo.ua

Після спроби взяти штурмом кордон поліції, мітингарі оголосили президенту ультиматум – десять днів на відставку глави його Офісу Андрія Єрмака, або безстрокова акція на відставку самого Зеленського.

Таку вимогу оголосив один зі співзасновників "Демократичної сокири" Юрій Гудименко, інформує Depo.ua.

"Володя, якщо за десять днів Єрмак не покине посаду, ми влаштуємо безстрокову акцію за відставку президента Зеленського", – сказав він.

Промова Гудименка супроводжувалася вигуками "Відставка" та "Зелю геть". На завершення він закликав усіх українців приїхати 1 грудня на дострокову акцію протесту.

При цьому, час від часу між окремими учасниками акції протесту та поліцією виникали словесні конфлікти та штовханина. Втім, серйозних сутичок не відбувалося.

Зауважимо, мітингарі почали збиратися на Майдані о 17:00 у межах пам'ятної ходи та панахиди за загиблими героями Небесної сотні та воїнами-захисниками України.

Згодом вони вирушили до будівлі Офісу президента на Банкову. Як повідомила наша кореспондентка з місця події, правоохоронці не пропускають людей без поверхневого огляду. Активісти просили, аби їх просто пропустили, через що почалася велика тиснява.

Нагадаємо, що 17 листопада Міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала першу частину розслідування про спецоперацію із затримання "вагнерівців". Спецоперація під назвою "Авеню" мала завершитися примусовою посадкою літака з бойовиками "Вагнера" в Україні. Однак в останній момент розвідники зустрілися з політичним керівництвом і операцію "перенесли". Стало відомо, що саме голова ОП Андрій Єрмак запропонував відкласти операцію на тиждень. Він розповів подробиці розмови з Єрмаком про перенесення операції по "вагнерівцях"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme