Сили кібероборони України: Міноборони та РНБО завершують роботу над законопроектом

В Україні незабаром з'являться Сили кібероборони

Редактор стрічки новин
Сили кібероборони України: Міноборони та…
Фото: Рixabay

Міністерство оборони спільно з РНБО завершують роботу над законопроектом щодо створення Сил кібероборони в Україні.

Про це глава Міноборони Олексій Резніков розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передає Depo.ua.

"Зараз спільно з апаратом РНБО і суміжними структурами ми закінчуємо законопроект про Сили кібероборони, обговорюємо основний драфт. В указі президента написано про створення кібервійськ, але ми поспілкувалися з фахівцями різних країн і погодилися, щоб це були Сили, це дає додаткові юридичні можливості, трохи ширше ніж у військ", – розповів міністр.

Він додав, що поки не відомо, у скільки саме обійдеться створення Сил кібероборони, оскільки ще не сформовано нормативно-правову базу.

"Ми зараз працюємо над нормативно-правовою базою. У законі буде записано, як ці сили будуть виглядати, яка у них структура і тоді буде зрозуміло яке на це є фінансування і за який час їх можна розгорнути", - резюмував Резніков.

Нагадаємо, 15 лютого стало відомо про масовану кібератаку на два державні банки – "ПриватБанк" та "Ощадбанк", а також на сайт Міноборони. Згодом стало відомо, що під ударом перебувають практично усі банки України. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що хакерської атаки зазнав і сервіс "Дія". Фахівці швидко відбили атаку, користувачі "Дії" не відчули жодних наслідків кібернападу. 

Кібератаку 15 лютого оцінюють як одну з наймасштабніших в історії України. Служба безпеки припускає, що до атаки може бути причетна Росія

ЗМІ пишуть, що російські хакери проникли в системи об'єктів критичної інфраструктури України. Таку інформацію оприлюднили журналісти The Washington Post. 

1 лютого президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО "Про план реалізації Стратегії кібербезпеки України" від 30 грудня 2021 року.  До цього Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО від 14 травня про невідкладні заходи з кібероборони держави, яке передбачає створення в Україні кібервійськ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme