Журналісти назвали країну, яка заблокувала вступ України до Кібер-НАТО

Приєднання України до Об'єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО заблокувала Угорщина 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Журналісти назвали країну, яка заблокува…
Фото: nato/ Instagram

Зауважимо, що ще у 2017 році, після ухвалення освітнього закону, Угорщина заявила, що блокуватиме засідання Комісії Україна-НАТО на політичному рівні та процедуру вступу України в Альянс. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Українську правду".

Своєю чергою, журналісти ЗМІ отримали інформацію про те, що Угорщина скористалася своїм правом вето від особи, яка брала участь у засіданні з розгляду цього питання. 

Звернемо увагу, що про факт блокади однією з держав Альянсу повідомив секретар РНБО Олексій Данілов у четвер, 3 лютого.

За його словами, існує така інституція, яка має назву Кібер-НАТО.

"І ми влітку минулого року подали туди відповідні документи. Пройшли всі відповідні верифікації. І там, так само як і в НАТО, консенсусом ухвалюється рішення", – розповів секретар РНБО.

Він наголосив, що "одна з європейських країн нам відмовила в участі у цій поважній інституції", попри те, що в Україні йде війна та постійно відбуваються кібератаки.

"Це – країна Євросоюзу. Це наші сусіди. Вони нам відмовили... Одна країна з усіх, які входять в цей Альянс, – проти. Так це партнери в лапках, чи це партнери, які, як кажуть, щирі?" – підсумував Данілов.

Зазначимо, що боротьбу з кібератаками й кіберзахист інформаційних систем, а також навчання та підготовку фахівців з кіберзахисту НАТО забезпечує один із центрів – Об'єднаний центр передових технологій з кібероборони НАТО.

Нагадаємо, дещо раніше у Пентагоні заявили, що питання щодо членства України в НАТО може вирішуватися виключно державами-членами Альянсу. Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі наголосив, що будь-яке рішення про членство в Альянсі стосується конкретної держави й НАТО.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme