Сили МВС готові прибути на кордон стримувати мігрантів протягом 30 хвилин, – Монастирський

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що правоохоронці готові прибути до кордону з Білоруссю у випадку прориву нелегальних мігрантів протягом 30 хвилин

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Сили МВС готові прибути на кордон стриму…
Фото: МВС

За його словами, у випадку прориву мігрантів на територію України, прикордонникам на допомогу прийдуть поліція та Нацгвардія.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

Зазначається, що станом на сьогодні, 30 листопада, навчання підрозділів відомства відбуваються у п'яти областях України, які межують з Білоруссю.

"У ході навчань ми побачили, що всі підрозділи МВС – це справжній кулак, який може забезпечити внутрішню безпеку України. Кілька тижнів тому тут була зовсім інша картина. А вже сьогодні ми переконалися, що через 30-60 хвилин після того, як розвідка надасть інформацію про прибуття мігрантів, наші підрозділи будуть на кордоні", – наголосив міністр.

При цьому, на сьогодні відпрацьовано кілька сценаріїв, зокрема, як діяти при масовому прориві.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, у прикордонних з Білоруссю областях може бути запроваджено надзвичайний стан у разі загострення ситуації на кордоні. 

У зв'язку з міграційною кризою кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть близько 8,5 тисяч військовослужбовців Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції. За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, у МВС визначили приблизно 10 ділянок кордону, де можуть відбуватися основні підходи мігрантів до державного кордону з Україною.

Читайте також: Єгері і тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme