Сина Гогілашвілі возять на броньованому автомобілі СБУ, – ЗМІ

Журналісти вистежили, на яких автомобілях возять сім'ю скандального екс-заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі

Журналіст відділу новин
Сина Гогілашвілі возять на броньованому…
Фото: Facebook Гогілашвілі

Журналісти виявили, що тодішнього заступника очільника МВС Олександра Гогілашвілі та помічниці президента Марії Левченко возять на автомобілі, закріпленому за Службою безпеки України.

Видання зафіксувало як мінімум один випадку, коли сина Гогілашвілі-Левченко привезли до КВЦ "Парковий", передає Depo.ua із посиланням на Bihus.info. Це сталося у листопаді поточного року.

За спостереженнями журналістів, це був броньований автомобіль із номером, закріпленим за СБУ.

У відповідь на запит Bihus.info СБУ не відповіла однозначно, возить чи ні сім'ю Гогілашвілі-Левченко на своїх автомобілях: "Інформація, котра стосується осіб, яким за потреби та при наявності відповідних підстав надається охорона, є конфіденційною. Окремо звертаємо вашу увагу на те, що СБУ діє виключно в межах та у спосіб, визначений законодавством України. Це стосується діяльності із забезпечення безпеки охоронюваних осіб та членів їх сімей в тому числі".

Самі Марія Левченко та Олександр Гогілашвілі ніяк не прокоментували цю інформацію.

Нагадаємо, 11 грудня заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі влаштував скандал на одному з блокпостів у Донецькій області. Гогілашвілі накинувся з обвинуваченнями на правоохоронців, які зупинили автівку посадовця, щоб перевірити документи.

За даними ЗМІ, Гогілашвілі має чинний паспорт громадянина Російської Федерації та індивідуальний податковий номер. Гогілашвілі отримав паспорт громадянина Російської Федерації (номер 6004531705) 12 листопада 2003 року у Ленінському районі Ростова-на-Дону. Також він має чинний індивідуальний податковий номер РФ 616404621705. Інформація підтверджується базою даних Федеральної податкової служби РФ.

Журналістам також вдалося отримати документи із російської бази даних, які свідчать про те, що Гогілашвілі притягувався до кримінальної відповідальності у 1998 році за підробку документів. А от інформації про відбутий термін покарання та дату звільнення в отриманих журналістами документах немає. Ймовірно, термін був умовним і Гогілашвілі не етапували до місць позбавлення волі. 

13 грудня Гогілашвілі звільнили з посади заступника міністра внутрішніх справ України за власним бажанням.

Повідомлялося також, що Гогілашвілі внесли в базу даних сайту "Миротворець".

Читайте також: Кого покарають за скандал на блокпості: Гогілашвілі, чи тих, хто його зупинив

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme