Скільки потрібно вакцинувати українців, щоб захистити країну від COVID-пандемії: Відповідь МОЗ

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, скільком українцям необхідно зробити щеплення від коронавірусу, щоб захистити країну від пандемії

Журналіст стрічки новин
Скільки потрібно вакцинувати українців,…
Фото: Рixabay

Так, за його словами, зробити щеплення повинне все доросле населення.

Як пише Depo.ua, про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Ліга.net".

За його словами, щеплення повинні зробити 24 млн українців. Сьогодні є лише 5 млн – це 20% від потрібного.

"Щоб Україна вийшла на світові рівні, захистила максимум свого населення, треба вакцинувати принаймні 24 млн людей – все доросле населення", – повідомив він.

За його словами, владі поки що не потрібно застосовувати якихось додаткових заходів або кардинальних змін, щоб людей перенаправити на вакцинацію.

В Україні станом на 14 вересня щеплено 5 961 265 людей, з них отримали одну дозу – 5 961 263 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 4 884 904 людини (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 10 846 167 щеплень.

Нагадаємо, раніше в уряді пообіцяли, що обов'язкову вакцинацію від коронавірусу COVID-19 в Україні запроваджувати не планують. Водночас дехто все ж таки вимушений буде вакцинуватися заради робити в колективах.

Відомо також, що більшість українців не підтримують обов'язкову вакцинацію населення проти коронавірусу. За обов'язкову вакцинацію виступають тільки 23,4%, а 50,2% українців підтримують обов'язкове щеплення працівників медичної галузі.

Читайте також: Нові карантинні обмеження: Куди в Україні не пускатимуть без COVID-вакцинації й що заборонять у різних зонах

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme