Словаччина дасть Україні 1,7 млн євро через агресію Росії

Словаччина відправить Україні допомогу на суму 1,7 млн євро на тлі ескалації з Росією

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Словаччина дасть Україні 1,7 млн євро че…
Фото: Pixabay

Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Гегер заявив, що на тлі загрози нового вторгнення Росії його країна відправить до України дві системи для розмінування та медичні товари на 1,7 млн євро.

Про це він повідомив сьогодні на брифінгу, передає Depo.ua з посиланням на DW.

"Ми вирішили допомогти сусідові з метою сприяти створенню безпечного середовища для громадян України", – сказав Гегер.

Додамо, що через загрозу нового вторгнення Росії Україні надсилають свою допомогу США, Канада, Велика Британія, Литва та інші країни. 

Нагадаємо, президентка Словаччини Зузана Чапутова засудила звернення Державної думи РФ до президента країни Володимира Путіна з проханням визнати "незалежність" тимчасово окупованих територій України на Донбасі.

Як відомо, раніше німецьке видання Spiegel повідомило, буцімто США попередили європейських союзників по НАТО про дату ймовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це – 16 лютого.  Також ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про дев'ять можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає "цілком можливим", що цього тижня Росія може здійснити акт агресії щодо України. Для цього проведені всі необхідні приготування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme