"Слуга" Гетманцев анонсував введення нового податку на житло: Про що йдеться

В Україні планується введення нового податку для власників квартир та підвищення ренти на радіочастоти

Редактор стрічки новин
"Слуга" Гетманцев анонсував введення нов…
Фото: Слуга народу

Законопроект №5600, який, як очікується, має принести держбюджету додаткові 30 млрд гривень наступного року, передбачає, зокрема, збільшення ренти на радіочастоти і новий податок на житло.

Про це розповів голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі 1+1, передає Depo.ua.

Щодо нового податку на житло, Гетманцев зазначив, що у законопроекті залишилася єдина норма, відповідно до якої "третій протягом року продаж нерухомості обкладається за ставкою 18% з різниці між сумою придбання і сумою реалізації".

"Це схема, коли будівельник реалізує квартири через фізичних осіб. За 2020 рік тисяча людей на всю Україну здійснила такий продаж", - наголосив він.

Також, Гетманцев розповів, що рента на радіочастоти збільшиться на 5%.

"Чому? Тому що у нас інфляція минулого року 5%. Якщо не збільшити на 5% - а з 2017 року не збільшувалась вона взагалі, - то рентна плата зменшується. Тобто якщо не індексувати ренту на радіочастоти, вона просто зменшується", – пояснив нардеп.

Очільник комітету ВР додав, що йдеться про "абсолютно технічне рішення – приведення у відповідність рентної плати".

Нагадаємо, 1 липня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень". До другого читання народні депутати подали понад 10 тисяч поправок до законопроекту.

Розгляд законопроекту 5600 був запланований на 23 вересня, однак народні депутати вирішили зняти його з порядку денного.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme