"Слуги народу" заявили, що не будуть працювати за "нелегітимним" порядком денним Ради

У фракції "Слуга народу" заявили, що нинішній порядок денний Верховної Ради, розміщений на офіційному сайті парламенту є нелегітимним

Редактор стрічки новин
"Слуги народу" заявили, що не будуть пра…
Фото: Слуга народу / Facebook

Речниця партії "Слуга народу" Юлія Палійчук пояснила таку позицію фракції тим, що спікер ВР Дмитро Разумков так і не зібрав погоджувальну раду для ухвалення порядку денного парламенту.

Відповідну заяву Палійчук оприлюднила у своєму Telegram-каналі, передає Depo.ua.

Також у "Слузі народу" вважають, що заява голови ВР про необхідність трьох днів для технічної підготовки засідання погоджувальної ради, є просто "затягуванням часу".

"За нелегітимним порядком денним ми не будемо проводити засідання, тому наша фракція запропонувала інший варіант, який не вимагає попереднього затвердження. Він складається із питань, які не потребують внесення в порядок денний. Це постанови, пов’язані з перейменуванням населених пунктів, проведенням виборів, зміни меж населених пунктів, різноманітні ратифікації тощо", – йдеться у заяві.

Також, за словами Палійчук, сьогодні буде розглянуто питання про те, хто завтра вестиме засідання, під час якого буде розглядатися питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади голови ВР. "Слуги народу" пропонують, щоб це був Данило Гетманцев.

"Очікуємо, що сьогодні опозиція намагатиметься блокувати нашу роботу й не полишить спроб відкликати головуючого на засіданні Ради. Усі ці питання ми будемо розглядати виключно в межах регламенту ВР", – наголосила Палійчук.

Юлія Палійчук про порядок денний

Нагадаємо, у вівторок, 5 жовтня, народні депутати вимушені були завершити пленарне засідання Верховної Ради раніше через відсутність порядку денного. Погоджувальна рада у понеділок, 4 жовтня, не затвердила порядок денний на цей пленарний тиждень. За словами першого заступника голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, який залишився головувати на засіданнях після відсторонення голови ВР Дмитра Разумкова, три фракції і групи внесли пропозицію про звернення до голови Верховної Ради невідкладно зібрати погоджувальну раду і визначитися з порядком денним. Стефанчук висловив сподівання, що найближчим часом буде проведена погоджувальна рада і закрив пленарне засідання.

4 жовтня Верховна Рада почала процедуру звільнення Разумкова за поданням нардепа Давида Арахамії.

5 жовтня Разумкова відсторонили від ведення пленарних засідань на два пленарні дні. 

Читайте також: Чужий. Що чекає на Разумкова після втрати посади спікера

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme