Верховна Рада почала процедуру звільнення Разумкова (ДОКУМЕНТ)

За поданням нардепа Давида Арахамії парламент запустив процедуру відкликання Голови Верховної Ради України з посади

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Верховна Рада почала процедуру звільненн…
Фото: Дмитро Разумков / Instagram

Колективну пропозицію про відкликання голови парламенту Дмитра Разумкова з посади підтримали та підписали 175 народних обранців.

Про це нині чинний спікер ВРУ повідомив на особистій сторінці у Facebook, передає Depo.ua.  

Разумков розмістив у себе на сторінці також документ – власне подання голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії.

До депутатського звернення Арахамія додав також підписний лист народних депутатів на 10 аркушах в оригіналі. 

"Як і наголошував раніше, все відбуватиметься відповідно до закону та Регламенту", – зазначив у дописі Разумков.

Рішення про включення до порядку денного питання про відкликання з посади спікера мають ухвалити на найближчому пленарному засіданні ВРУ. Адже частина четверта статті 76 ЗУ "Про Регламент Верховної Ради України" вимагає приймати такі рішення на пленарних засіданнях, наступних за днем винесення пропозиції про відставку.

Документ

Нагадаємо, вранці 4 жовтня Дмитро Разумков дав зрозуміти, що не переймається чутками про власну відставку. Також спікер додав, що підписні листи на прохання спочатку фракції "Слуга народу", а потім – і народного депутата Давида Арахамії були видані.

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги, здебільшого, і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Впродовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являлася інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентувалася увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошували, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом.

18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

30 вересня стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення спікера Дмитра Разумкова.

Разумков підтвердив, що колеги прийшли до нього за підписними листами про відкликання з посади голови Верховної Ради. Він уточнив, що відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme