Разумков пояснив, чи зможуть "слуги" відправити його у відставку вже цього тижня

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що цього тижня "слуги народу" вже не встигають відправити його у відставку

Разумков пояснив, чи зможуть "слуги" від…
Фото: Скріншот

Так спікер прокоментував інформацію низки ЗМІ щодо ймовірної дати голосування в Раді за його відставку.

Про це Разумков заявив під час брифінгу за результатами погоджувальної ради парламенту 4 жовтня, передає Depo.ua.

Він наголосив, що допоки залишається головою парламенту, там працюватиме закон.

Розгляд ініціативи про відкликання голови ВРУ з посади, на думку Разумкова, – не виключення. Тому процедура має відбуватися чітко за регламентом.

Крім того, Разумков пояснив процедуру відкликання спікера Ради згідно з регламентом.

"Щойно в апарат парламенту надійдуть документи із підписами народних депутатів під пропозицією про відкликання – буде запущена відповідна процедура", – зауважив він.

Разумков наголосив, що вона триває не більше 10 днів.

"За цей час готуються звіт голови Верховної Ради, а також звіт Рахункової палати щодо виконання кошторису парламенту на поточний рік (на це може знадобитися кілька днів, – ред.). Усі матеріали надаються народним депутатам за два дні до розгляду відкликання у сесійній залі", – розповів спікер.

Далі, за його словами, Верховна Рада визначається шляхом голосування.

"Якщо пропозиція набере 226 голосів – буде новий голова парламенту, як ні – продовжимо працювати", – сказав Разумков і додав, що сам затягувати ці процеси абсолютно не планує.

Нагадаємо, дещо раніше "слуги народу" визначилися з датою, коли почнуть процедуру відставки Дмитра Разумкова. За інформацією джерел низки ЗМІ, головною кандидатурою на посаду спікера українського парламенту є буцімто чинний перший віце-спікер Руслан Стефанчук.

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги, здебільшого, і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Впродовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являлася інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентувалася увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошували, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом.

18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

30 вересня стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення спікера Дмитра Разумкова.

Разумков підтвердив, що колеги прийшли до нього за підписними листами про відкликання з посади голови Верховної Ради. Він уточнив, що відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Читайте також: Відставка Разумкова: чому це ніяк не вплине на політичні розклади

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme