Нардепи можуть проголосувати за відставку Разумкова вже найближчими днями, – ЗМІ

За включення до порядку денного Верховної Ради питання про відставку спікера Дмитра Разумкова парламент може проголосувати вже у вівторок, 5 жовтня. Тоді ж народні обранці мають визначитися з процедурою розгляду цього питання

Журналіст відділу новин
Нардепи можуть проголосувати за відставк…
Фото: Скріншот

У четвер, 7 жовтня, Верховна Рада може проголосувати за відставку Разумкова остаточно.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "РБК-Україна".

Уточнюється, що Разумков, за бажання, може спробувати затягти цю історію, апелюючи до регламенту Ради.

Це може статися через те, що в регламенті зазначено, що за два дні до голосування за відставку спікера депутатам повинні бути представлені звіти Рахункової палати й самого спікера.

Два дні до четверга – вівторок, 5 жовтня. Але на підготовку цих звітів теж потрібен певний час.

Водночас джерела видання зазначають, буцімто у президентській команді розраховують, що подібні процедурні моменти особливою проблемою не стануть, і главу Ради замінять на цьому тижні.

Голосів за це, за попередніми оцінками, має вистачити.

Уточнюється, нібито в "Слузі народу" вважають, що всередині їхньої фракції відставку спікера підтримають близько 205-210 депутатів.

Голоси, яких бракує, на думку президентської команди, додадуть групи "Довіра" і "За майбутнє". Під питанням наразі – підтримка половини фракції "Голос".

Нагадаємо, дещо раніше "слуги народу" визначилися з датою, коли почнуть процедуру відставки Дмитра Разумкова. За інформацією джерел низки ЗМІ, головною кандидатурою на посаду спікера українського парламенту є буцімто чинний перший віце-спікер Руслан Стефанчук.

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги, здебільшого, і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Впродовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являлася інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентувалася увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошували, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом.

18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

30 вересня стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення спікера Дмитра Разумкова.

Разумков підтвердив, що колеги прийшли до нього за підписними листами про відкликання з посади голови Верховної Ради. Він уточнив, що відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Читайте також: Відставка Разумкова: чому це ніяк не вплине на політичні розклади

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme