"Слуги" заблокували створення ТСК по розкраданню "ковідного фонду"

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Олег Синютка повідомив, що його колеги з "Слуги народу" у регламентному комітеті заблокували питання створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування розкрадання коштів "ковідного фонду"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Слуги" заблокували створення ТСК по роз…
Фото: Верховна Рада

За його словами, "слуги" одностайно проголосували проти створення ТСК по "ковідному фонду", а решти голосів не вистачило.

Про це Синютка повідомив у своєму Facebook, пише Depo.ua.

"Це вже вдруге, блокуючи створення дієвої слідчої комісії, правду про свої злочини чи злочини "своїх" слуги намагаються поховати. Не вийде! Не вийшло з історією по "вагнерівцях", яка вийшла на поверхню і тепер болюче б’є по їхніх рейтингах, не вийде і цього разу з розтратою "ковідного фонду", – наголосив нардеп.

"Слуги" заблокували створення ТСК по розкраданню "ковідного фонду"

Його також підтримала однопартійка Софія Федина. У своєму Telegram вона наголосила, що "слугам" – все одно.

"Слуги з регламентного комітету заблокували питання створення тимчасової спеціальної комісії щодо розслідування розкрадання коштів із ковідного фонду… Чому не вистачає кисню? Чому лікарям не виплачують надбавки? Що із зарплатами для медичного персоналу? Слугам все одно", – написала вона.

"Слуги народу" у регламентному комітеті заблокували питання створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування розкрадання коштів "ковідного фонду"

Відомо, що Кабінет міністрів 22 квітня 2020 року затвердив порядок використання коштів Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Від початку у Фонд закладалося 64,7 мільярда гривень, ці кошти передбачені у державному бюджеті.

З урахуванням змін, ухвалених законами України та рішеннями уряду, обсяг Фонду сягнув 66 мільярдів гривень. Частину з них було витрачено на будівництво доріг. Як пояснювала влада, це необхідно для того, щоб медики могли якнайшвидше діставатися до хворих у віддалені місцевості. Такі дії влади спричинили суспільне обурення.

Нагадаємо, 22 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський заявив, що, коли в Україні почався спалах коронавірусу, було обмежено роботу усіх соціальних програм, а гроші, які передбачалися для їх реалізації, були спрямовані для боротьби з хворобою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme