"Слуги" змінили стенограму засідання Ради з голосуванням за закон про олігархів, – політолог

Політолог Олександр Черненко повідомив, що нардепи від партії "Слуга народу" змінили стенограму пленарного засідання Верховної Ради за 23 вересня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Слуги" змінили стенограму засідання Рад…
Фото: 24 канал

За його словами, для цього зібрали комітет, після чого Перший заступник спікера Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив про зміну на пленарному засіданні.

Політолог зауважує, що такі дії підпадають під статтю Кримінального кодексу, повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Черненка у Facebook.

"Коли сьогодні зранку з’ясувалося, що вчора в "антиолігархічному" угарі, слуги не просто витерли ноги об регламент, а ще й примудрилися проголосувати за три взаємовиключні поправки, то я дуже сміявся. Я ще подумав, що нашу країну порятує від авторитаризму дилетантство і рукодупість виконавців", – написав він.

Черненко додає, що зараз йому не смішно. Він зазначив, що нардепи почали спроби пояснити свої голосування тим, що опозиція заважала їм нормально працювати та обіцянками переголосувати власні помилки на наступному тижні.

"Мовляв, регламент таке дозволяє (хоча коли їх хвилював регламент). Але слуги не врахували той факт, що відосики на Банковій вже записані, а спікери на Шустера вже заточені. Тому ніхто не буде чекати ще тиждень", – додав Черненко.

Щодо зміни стенограми політолог підкреслює, що це "настільки тупо і нахабно, що навіть бракує слів для коментарів". 

"Навіть сходу не скажу під яку статтю кримінального кодексу це підпадає. Підозрюю, що там цілий букет. Взагалі, юрист Стефанчук за два дні вже примудрився заробити собі на кілька років. Але справа не у ньому. Справа у тому, що ми котимось у якусь прірву, де право, закон, Конституція, процедура оголошено "прислужниками олігархів" і вирішено ігнорувати", – резюмував він.

Політолог Олександр Черненко повідомив, що нардепи від партії "Слуга народу" змінили стенограму пленарного засідання Верховної Ради за 23 вересня

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що парламентська фракція "Слуга народу" вважає, що багатьох юридичних помилок і колізій у законі про деолігархізацію можна було уникнути, якби на ситуацію не впливала опозиція. Зокрема з такими заявами виступив Данило Гетьманцев.

Нагадаємо, найближчим часом народним депутатам доведеться переголосувати закон про деолігархізацію, який ухвалювали з поспіхом і проґавили багато юридичних помилок. Парламентарі забули зачитати низку правок, а деякі просто переплутали номерами. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme