Обстріли на Донбасі: Сьогодні Радбез ООН обговорить ескалацію з боку Росії

Сьогодні в Нью-Йорку відбудеться засідання Радбезу ООН, де обговорять загострення ситуації на Донбасі

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Обстріли на Донбасі: Сьогодні Радбез ООН…
Фото: Рixabay

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна вже звернулася до міжнародних партнерів з проханням засудити Росію за порушення мінських домовленостей через обстріли на Донбасі.

Про це Кулеба заявив на спільному брифінгу з міністеркою Великої Британії Ліз Трасс, яка перебуває з візитом у Києві, передає Depo.ua.

"Станом на 15:00 сьогодні загалом відбулося 42 обстріли. Ми вже звернулися до всіх міжнародних партнерів із закликом негайно засудити це серйозне порушення мінських домовленостей з боку Росії. Невдовзі в Нью-Йорку розпочнеться, може, вже розпочалося, засідання Радбезу ООН, де це питання так само буде обговорене", – сказав Кулеба.

Він наголосив, що ключовим питанням зараз є зафіксувати для всього світу, що ці снаряди прилетіли з тимчасово окупованих територій України, які контролює Росія.

"Тому що зараз російська пропаганда намагається спотворити реальність і звинуватити Україну в обстрілах. Але ми переконані, що їм не вдасться це зробити", – додав український дипломат.

Нагадаємо, сьогодні до опівдня на Донбасі вже понад 30 обстрілів. Станом на 14:00 на Донбасі зафіксовано 34 порушення режиму припинення вогню. Двоє бійців дістали поранення.

Сьогодні близько 9:00 ранку російські найманці обстріляли Станицю Луганську з великокаліберної артилерії та мінометів. Один зі снарядів пробив стіну дитсадка, де в цей час перебували діти з вихователями.

Український президент України Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Зеленський особливу увагу приділив загостренню ситуації в районі проведення Операції об’єднаних сил, що спостерігається сьогодні зранку. Зокрема, повідомив про значну кількість порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Наш президент акцентував на обстрілі незаконними збройними формуваннями дитячого садка в Станиці Луганській сьогодні вранці та назвав це великою провокацією.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme