Соратник Разумкова розповів, чи планує екс-спікер Ради створювати парламентську групу

Один із соратників колишнього спікера парламенту Дмитра Разумкова й народний депутат від "Слуги народу" Василь Мокан розповів, чи планується на базі міжфракційного об'єднання "Розумна політика" створюватися депутатська група у Верховній Раді

Журналіст стрічки новин
Соратник Разумкова розповів, чи планує е…
Фото: Telegram-канал Василя Мокана

За його словами, питання формування парламентської групи поки залишається відкритим.

"Чи буде формуватися в майбутньому парламентська група чи не буде – це питання поки відкрите, тому що для цього потрібно вийти з іншої фракції або групи", -- зазначив Мокан у коментарі "РБК-Україна", пише Depo.ua.

Він наголосив, що міжфракційне об'єднання "Розумна політика" буде на початковому етапі формою координації та комунікації між народними депутатами, які туди увійшли.

Водночас інший поінформований співрозмовник в об'єднанні не виключив, що у майбутньому його склад може розширитися та перерости до парламентської групи. Він наголосив, що зробити це проблематично, оскільки у списочників одразу ж заберуть мандати, якщо вони забажають вийти з фракції "Слуги народу", а мінімально необхідних 17 мажоритарників для створення окремої групи у команді екс-спікера поки що немає.

Нагадаємо, 7 жовтня Дмитра Разумкова звільнили з посади голови парламенту 284 голосами "за".

За відставку спікера проголосували 215 "слуг народу". Семеро з них проголосували проти, четверо – утрималися, семеро – не голосували. Сам Разумков заявляв, що близько 50 депутатів змусили проголосувати за його відставку проти їхньої волі.

Нагадаємо, 8 жовтня новим спікером Ради обрали Стефанчука. За таке рішення проголосував 261 народний обранець. 

Згодом Разумков натякнув на власний політичний проект. Дещо пізніше він заявив про створення міжфракційного об’єднання "Розумна політика". За його словами, МФО буде займатися: впровадженням стабільної та продуманої державної політики, захистом свободи слова, людини та її життя і здоров’я та утвердженням верховенства права. 

8 листопада Разумков оприлюднив список із 25 народних депутатів, які увійшли до міжфракційного об’єднання "Розумна політика". Серед них – 21 нардеп від "Слуги народу".

Читайте також: Прихисток для неслухняних "слуг": Чи злетить "Розумна політика" Разумкова

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme