США готують санкції проти донбаських сепаратистів, – ЗМІ

Сполучені Штати під приїзд голови Держдепу Ентоні Блінкена в Україну готують санкції проти українських посіпак російських окупантів на Донбасі

Журналіст відділу новин
США готують санкції проти донбаських сеп…
Фото: Pixabay

За інформацією ЗМІ, про санкції проти донбаських сепаратистів можуть оголосити уже в четвер, 20 січня.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на офіційних представників американської влади, передає Depo.ua.

Ці санкції запровадять відповідно до указу президента Джо Байдена.

Йтиметься, зокрема, про замороження усіх фінансових активів підсанкційних осіб.

Нагадаємо, 19 січня держсекретар США Ентоні Блінкен приїде до Києва та зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським. Його візит в Україну підтвердили офіційно: в МЗС України та Державному департаменті США. У Держдепартаменті США зауважили, що під час візиту до Києва Блінкен обговорюватиме єдиний підхід у запобіганні російської загрози для України, а також зусилля, спрямовані на те, щоб змусити Москву зробити вибір на користь дипломатії та деескалації.

А сьогодні, 18 січня, Блінкен мав розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Він наголосив на важливості продовження дипломатичного шляху для деескалації напруженості навколо  тривожного нарощування російської армії в Україні та поблизу неї та підтвердив непохитну відданість США суверенітету та територіальній цілісності України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme