США нададуть Україні у 2022 році додаткову допомогу, – Маркарова

Пані посол України у США Оксана Маркарова повідомила про додаткову допомогу у 2022 році, окрім запланованих 300 мільйонів доларів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
США нададуть Україні у 2022 році додатко…
Скріншот

Йдеться про важливу для України допомогу від США, деталі якої розкривати поки зарано.

Про це Маркарова розповіла в інтерв'ю для "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

"Є безпосередньо пряма допомога, яку нам надають США через свій бюджет – на 2022 рік ця сума вже більша, тобто її збільшено до 300 мільйонів. І компонент, який може йти на летальну оборону зброю, теж збільшений... Є друга частина допомоги. І це якраз ця допомога, по якій ми отримуємо тренінги спільні, озброєння, "Джавеліни"… Щось таке, про що не можна говорити. Але ми будемо дуже намагатися, щоб розширювався перелік тієї захисної зброї, яку ми можемо отримати", – наголосила вона.

Пані посол додала, що у 2022 році Україна та США активізують співробітництво у військово-технічній сфері.

"Це співпраця по лінії "Укроборонпрому", Міністерства промисловості, там, де ми співпрацюємо з компаніями сектору оборони, і де ми можемо робити спільні проєкти, купувати деякі речі, які нам потрібні", – зауважила Маркарова.

Вона зазначила, що зараз ми працюємо зі США за двома шляхами. Водночас, візит у 2021 році показав, як швидко можна налагодити співпрацю.

Додамо, завтра, 2 січня, президент США Джо Байден проведе розмову з лідером України Володимиром Зеленським. ЗМІ, з посиланням на адміністрацію президента США, пишуть, що Байден із Зеленським обговорять майбутні переговори Росії із НАТО. Чи йтиметься про збільшення військової допомоги Україні, не повідомляється.

Зауважимо, 15 грудня Конгрес США схвалив оборонний бюджет на 2022 рік. Згідно з документом, Україна отримає 300 мільйонів доларів. 

Нагадаємо, раніше сенатори США запропонували поправку до бюджету на 2022 рік щодо допомоги Україні по лінії Пентагону. Зокрема, американські сенатори Роб Портман і Джин Шахін запропонували збільшити військову допомогу Україні, додатково виділити 50 млн доларів.

Читайте також: Від касок до "Джавелінів": Як США допомагають ЗСУ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme