США попросили Україну допомогти з евакуацією людей із Афганістану

Україна допоможу США з евакуацією людей із Афганістану

Редактор стрічки новин
США попросили Україну допомогти з евакуа…
Фото: president.gov.ua

Сполучені Штати Америки звернулися до української влади з проханням про допомогу в проведенні операції з евакуації з Афганістану низки осіб, яким загрожує небезпека.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Офісу президента України.

"Україна погодилася надати логістичне сприяння у вивезенні людей з Кабула з їхнім подальшим переміщенням до США та інших країн. Ця операція не передбачає надання евакуйованим притулку в Україні", – йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що Вашингтон, зі свого боку, допомагає Києву в операціях з евакуації українських громадян з Афганістану.

Нагадаємо, сьогодні, 22 серпня, вранці до Києва прибув український літак, який був відправлений до Афганістану для евакуації цивільних. На його борту перебувало 83 людей, серед яких 31 українець, решта – громадяни інших країн. 

Також нагадаємо, що 16 серпня Україна евакуювала з Афганістану 79 осіб. Серед них – громадяни України, Нідерландів, Хорватії, Білорусі та Афганістану. 

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом залишив країну. 

Мешканці столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme