Втікали від репресій: Евакуйовані з Афганістану дали перші коментарі

Евакуйовані із Афганістану через захоплення влади талібами українці та піддані інших держав дали свої перші коментарі на українській землі

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Втікали від репресій: Евакуйовані з Афга…
Фото: Aśvaka News Agency

Людей, яких евакуювали в Україну, щойно розсадили у два білих автобуси. В одному із них – чоловіки, в іншому – жінки та діти. 

Про це стало відомо під час прямої трансляції із летовища "Бориспіль" на телеканалі "Україна 24", передає Depo.ua

"Ми тікали від страшних репресій. Хочу, щоб моя родина була захищеною. тому ми обрали країну", –  пояснив своє рішення уродженець Афганістану. 

Зараз люди досі чекають на розселення. Проте, щойно з аеропорту "Бориспіль" виїхав перший автобус із евакуйованими. Ймовірніше за все, що людей доправлять в один зі столичних готелів, де вони зможуть відпочити та отримати необхідну медичну допомогу. 

Нагадаємо, у мережі з'явилося моторошне відео, як люди випадають з літака, що вилетів з Кабула. Декілька людей намагалися втекти, зачепившись за шасі американського літака Boeing C-17 Globemaster III. І після зльоту вони впали.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme