США схвалили постачання "дуже цікавих речей" для ЗСУ з країн Балтії, – Резніков

США надали згоду на постачання до України із країн Балтії озброєнь для потреб Збройних сил  

Редактор стрічки новин
США схвалили постачання "дуже цікавих ре…
Фото: Facebook Міністерства оборони України

Міністр оборони України Олексій Резніков не уточнив, про які саме поставки йдеться, однак зазначив, що про ці озброєння Україна давно просила.

Про це міністр сказав в ефірі "Свобода слова" на ICTV, передає Depo.ua.

"Сьогодні ми отримали згоду США на постачання дуже цікавих речей країнами Балтії, нашими сусідами. І найближчим часом я маю надію похвалитись перед вами, що ми отримали те, про що давно мріяли, що давно просили і нам казали, що це неможливо", - зазначив Резніков.

Він наголосив, що Україна має сьогодні безпрецедентну підтримку міжнародних партнерів, які посилюють обороноздатність країни та спроможність захищатись від РФ.

"З десяток країн постачають нам летальну зброю, при чому безкоштовно, як підтримки і подарунку. Є країни, де ми купляємо озброєння і це теж нас влаштовує. На жаль, деякі країни, наприклад, Німеччина має принципову позицію не постачати саме летальну зброю. На жаль, не тільки свою, німецького виробництва, а плюс ще й блокує придбання нами зброї летальної, наприклад, через спеціальне агентство NSPA (NATO Support and Procurement Agency, – ред.), яке створене при НАТО", - сказав очільник Міноборони.

Водночас він підкреслив, що прогрес відбувається, і Україна продовжує діалог з партнерами, яким вже надала письмовий запит про потреби ЗСУ.

Резніков наголосив, що раніше Україна не могла й мріяти про таку допомогу, а зараз "кількість засобів ураження вже більша, ніж потенційних мішеней".

Нагадаємо, раніше Міністр оборони України Олексій Резніков анонсував отримання найближчим часом ще однієї партії озброєння від Великої Британії. Також раніше стало відомо, що станом на сьогодні Україна отримала від США уже понад 650 тонн оборонного озброєння

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme