США та ЄС закликали Росію визнати відповідальність за катастрофу МН17

США та Євросоюз закликають Росію визнати відповідальність за збиття малайзійського "Боїнга" МН17 над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року

Редактор стрічки новин
США та ЄС закликали Росію визнати відпов…
Фото: osce.org

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на посольство США в Україні та сайт Європейської Ради.

"Сім років тому, 17 липня 2014 року, рейс MH17 був збитий над територією Донецької області України контрольованими Росією силами. Росія дотепер не визнала цих фактів. У сьому річницю цієї трагедії ми закликаємо Росію визнати відповідальність у збитті літака та повністю співпрацювати зі слідством", – заявив тимчасовий повірений у справах США Джордж Кент у зверненні, яке оприлюднили у Twitter посольства країни.

Взяти на себе відповідальність за цю трагедію закликав і очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель, який зробив заяву від імені країн Євросоюзу до сьомої річниці катастрофи рейсу MH17 над Донбасом.

Боррель зазначив, що Євросоюз глибоко співчуває всім, хто втратив своїх близьких, та готовий підтримувати зусилля для встановлення істини та забезпечення справедливості для 298 жертв катастрофи рейсу MH17 та притягнення винних до відповідальності.

"Посилаючись на свої попередні заяви, ЄС бере до відома всі кроки, які були зроблені в цьому відношенні, і очікує, що Росія визнає свою відповідальність і буде повною мірою буде співпрацювати з зусиллями по встановленню відповідальності, зокрема в рамках переговорів з Австралією та Нідерландами", – заявив він. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський до сьомої річниці збиття на Донбасі літака MH17 наголосив, що буде докладено всіх зусиль, аби встановити правду та покарати винних у цій трагедії

Також раніше міністри закордонних справ Об’єднаної слідчої групи (Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України) з розслідування катастрофи MH17 виступили зі спільною заявою з нагоди сьомої річниці збиття літака Малайзійських авіаліній на Донбасі

Довідка: Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області. На борту літака перебували 298 пасажирів та членів екіпажу, усі вони загинули.

Офіційне слідство підтвердило, що ракета "Бук" привезена на окуповану територію Донбасу з Росії й належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Збройних сил Росії, яка розташована у Курській області. Влада РФ заперечує причетність своїх структур до трагедії, намагаючись перекласти відповідальність на Україну.

9 березня 2020 року в Нідерландах розпочалися судові слухання у цій справі. Підсудними є троє росіян та один українець – громадянин РФ Ігор Гіркін-Стрєлков, громадянин РФ Сергій "Хмурий" Дубінський, громадянин РФ Олег Пулатов, громадянин України Леонід Харченко. Їх усіх оголосили в міжнародний розшук. На засідання суду вони не з’являються.

У Нідерландах 7 червня розпочався розгляд по суті у справі про збиття літака рейсу МН17

Читайте також: Судовий процес у справі МН17: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme