США закликали Росію негайно звільнити затриманих кримських татар

США закликали Росію негайно звільнити затриманих кримських татар

Редактор стрічки новин
США закликали Росію негайно звільнити за…
Наріман Джелял/Фото: Кримська солідарність

Держдепартамент США засудив репресії російської окупаційної "влади" проти кримських татар та закликає негайно звільнити затриманих.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті Державного департаменту США, передає Depo.ua.

"Сполучені Штати рішуче засуджують затримання 4 вересня російською окупаційною владою в Криму заступника голови кримськотатарського Меджлісу Нарімана Джеляла, а також щонайменше 45 інших кримських татар", – йдеться в заяві.

У Держдепі наголошують, що це одне з чергових свідчень політично мотивованих рейдів, затримань та каральних заходів РФ, спрямованих проти Меджлісу, "який став об’єктом репресій через протидію спробам Росії анексувати Крим".

"Сполучені Штати під час саміту Кримської платформи 23 серпня підтвердили, що Крим – це Україна, а також висловили непохитну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України", – нагадали в американському дипломатичному відомстві.

Нагадаємо, 3 та 4 вересня в окупованому Криму сталися масові затримання кримських татар.

У суботу, 4 вересня, до заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла прийшли з обшуком у селі Первомайське Сімферопольського району Криму. Після цього його затримали і забрали. Згодом стало відомо, що йому висунули підозру у вчиненні злочину, що підпадає під дію частини 1 статті 281 "Диверсія" УК РФ і передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років. 

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через нові незаконні обшуки і затримання кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський розцінив чергові обшуки й затримання кримських татар в окупованому Криму, як реакцію Росії на початок роботи "Кримської платформи".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme