США заявили, що не визнають "виборів" до Держдуми Росії на території окупованих Криму та Донбасу

Сполучені Штати Америки заявили, що вибори до Державної думи Росії не були вільними і чесними

Журналіст відділу новин
США заявили, що не визнають "виборів" до…
Фото: Pixabay

"Ці дії суперечать зобов'язанням Росії, в тому числі згідно з Міжнародним пактом про громадянські й політичні права, а також її зобов'язанням перед ОБСЄ та іншими міжнародними та регіональними органами", – заявили у Держдепі США.

Крім того, у заяві були окремо згадані вибори на окупованій території України, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу Держдепу.

"Ми не визнаємо проведення виборів до російської Думи на суверенній українській території та підтверджуємо нашу непохитну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України", – заявили у зовнішньополітичному відомстві уряду Сполучених Штатів.

Нагадаємо, вибори у Держдуму Росії тривали протягом трьох днів – 17-19 вересня.  В "ЛНР", "ДНР" і Криму відкрили "інформаційні центри" для онлайон-голосування, але більшість виборців організовано за списками вивозили автобусами і поїздами на Росію. Організації виборів на окупованому Донбасі передувала потужна інформаційна, агітаційна і пропагандистська кампанія: мешканців змушували отримувати російські паспорти, потім "СНИЛС" і реєструватися на сайті держпослуг. Проте більшість людей оформляли документи заради виплат на дітей та можливості виїхати на Росію на заробітки або на ПМЖ.

20 вересня у МЗС України  різко розкритикували заяви Росії про те, що на виборах до Держдуми в окупованому Криму були присутні міжнародні спостерігачі.

Раніше Євросоюз заявив, що не визнає російські вибори на окупованих територіях України.

Читайте також: "Червона загроза" від Путіна: Що зміниться після виборів до Держдуми

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme