США збільшать обсяги газу і нафти для Європи у випадку російського енергошантажу, – ЗМІ

Сполучені Штати готові збільшити обсяги постачання енергоносіїв для Європи, якщо Росія буде і надалі шантажувати Євросоюз

Журналіст відділу новин
США збільшать обсяги газу і нафти для Єв…
Фото: Pixabay

США ведуть переговори про альтернативні шляхи постачання газу і нафти для Європи.

У найближчі тижні Сполучені Штати самі готові збільшити обсяги постачання енергоносіїв до Євросоюзу, передає Depo.ua із посиланням на The New York Times.

"Ми очікуємо, що будемо готові забезпечити альтернативні постачання, які покриватимуть значну частину потенційного дефіциту. Якщо Росія вирішить використовувати постачання природного газу чи нафти як зброю, це не залишиться без наслідків для російської економіки", – заявив неназваний чиновник адміністрації Джо Байдена.

Крім того, ЗМІ припускають, що США ведуть переговори про подібні поставки з іншими нафтогазоносними країнами, зокрема, Саудівською Аравією.

Нагадаємо, у листопаді Сполучені Штати Америки заявили, що запроваджують нові санкції проти компаній, пов'язаних із "Північним потоком-2". Після цього у Європі різко збільшилася вартість ф'ючерсів на газ. Зокрема, стартова ціна на паливо зросла до позначки в $1096 за тисячу кубометрів.

Експерти пояснюють зростання цін на природний газ в Європі низькими запасами газу в сховищах через холодну зиму і слабкі темпи закачування, викликані дефіцитом пропозиції.

21 грудня газові ф'ючерси коштували рекордні $2004 за тисячу кубів.

Після цього із США відправилося більше 20 танкерів із газом до Європи. Перші з них уже дісталися до газових терміналів у Польщі та Нідерландах, що і спровокувало падіння ціни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme