Стала відома дата нового візиту глав МЗС Франції та Німеччини до України

Міністри закордонних справ Франції та Німеччини - Жан Ів Ле Дріан і Анналена Бербок – планують побувати в Україні з візитом 7 і 8 лютого

Редактор стрічки новин
Стала відома дата нового візиту глав МЗС…
Фото: France Diplomatie/Twitter

Міністри проведуть низку зустрічей щодо відновлення роботи "нормандського формату" переговорів щодо Донбасу на міністерському рівні.

Про це повідомив Ле Дріан у своєму Twitter, передає Depo.ua.

"Я висловив сьогодні (голові МЗС України, - ред.) Дмитру Кулебі нашу повну підтримку і солідарність з Україною. Наша мобілізація триває, особливо в "нормандському форматі", для деескалації напруженості. Я буду перебувати з візитом в Україні 7 і 8 лютого з Анналеною Бербок", – зазначив він.

Візит міністрів закордонних справ Франції та Німеччини до України

Нагадаємо, у середу, 26 січня, в Єлисейському палаці в Парижі відбулася зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" (Франція, Німеччина, Росія, Україна). 

За словами глави Офісу президента України Андрія Єрмака, розмова була важкою. Сторони зафіксували багато розбіжностей у поглядах України та Росії, але висловили бажання працювати.

Єрмак заявив, що під час переговорів було досягнуто угоди про припинення вогню на лінії зіткнення та зазначив, що Україна та Росія мають дуже велику кількість розбіжностей у трактуванні, оцінці та способах виконання Мінських домовленостей. 

Водночас заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак, коментуючи підсумки зустрічі на прес-конференції, заявив, що розмова була "непростою, але відвертою". Учасники домовилися, що незалежно від різночитань за Мінськими угодами перемир'я на Донбасі має дотримуватися безумовно.

Додамо, що міністри закордонних справ Франції та Німеччини – Жан Ів Ле Дріан і Анналена Бербок – побували з візитом в Україні 17 січня. 

Читайте також: Небезпечна гра Єрмака: Як впорається очільник ОП з дипломатичним тиском Франції та Німеччини

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme