Зеленський закликав провести зустріч у "нормандському форматі"

Президент Володимир Зеленський позитивно оцінив зустріч політичних радників "нормандського формату", яка відбулась 26 січня

Журналіст стрічки новин
Зеленський закликав провести зустріч у "…
Фото: ОП

Він закликав організувати майбутню зустріч лідерів країни-учасниць "Нормандії" на тлі небезпеки вторгнення Росії в Україну. Зеленський наголосив, що необхідно зробити наступні кроки для припинення війни.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Для нашої держави перший пріоритет на сьогодні – це досягнення стабільної та безумовної тиші на Донбасі. Режим припинення вогню має бути гарантований, надійний, і саме на цій основі можуть бути зроблені наступні кроки", – наголосив український лідер.

За його словами, дотримання режиму припинення вогню не має залежати від будь-яких розбіжностей у трактуваннях.

"Обов'язковим елементом руху до чесного й стабільного миру для Донбасу через виконання мінських домовленостей вважаємо активізацію роботи нормандського формату і на рівні лідерів відповідних країн з організацією їхньої зустрічі найближчим часом", – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, про що домовилися радники "нормандського формату". У Парижі оприлюднили текст декларації.

Довідка: У середу в Єлисейському палаці в Парижі відбулася зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" (Франція, Німеччина, Росія, Україна). Переговори, що розпочалися близько 12.00 (14.00 за київським часом), тривали майже 8 з половиною годин.

За словами глави Офісу президента України Андрія Єрмака, розмова була важкою. Сторони зафіксували багато розбіжностей у поглядах України та Росії, але висловили бажання працювати.

Єрмак заявив, що в ході переговорів було досягнуто угоди про припинення вогню на лінії зіткнення та зазначив, що Україна та Росія мають дуже велику кількість розбіжностей у трактуванні, оцінці та способах виконання Мінських домовленостей. 

Водночас заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак, коментуючи підсумки зустрічі на прес-конференції, заявив, що розмова була "непростою, але відвертою". Учасники домовилися, що незалежно від різночитань за Мінськими угодами перемир'я на Донбасі має дотримуватися безумовно.

Читайте також: Небезпечна гра Єрмака: Як впорається очільник ОП з дипломатичним тиском Франції та Німеччини

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme