Стало відомо, чому меморіал Героїв Небесної Сотні досі не збудований: На заваді стоїть кримінальна справа

Меморіал Героїв Небесної Сотні не можуть збудувати через те, що провадиться кримінальне провадження у справі про убивство активістів Революції Гідності

Журналіст відділу новин
Стало відомо, чому меморіал Героїв Небес…
Фото: прес-служба меморіального комплексу

Ділянка землі, на якій заплановане будівництво меморіалу, знаходиться під арештом через слідство у т.зв. "справі Майдану".

Про це розповів журналістам гендиректор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Меморіал ми готові побудувати за пів року — лишень буде знято арешт, у разі створення умов. Закуплені матеріали, близько 80 млн грн були заплачені генпідряднику з авансу в 111,5 млн грн. Виконані проєктні роботи, проєкт пройшов державну експертизу, проведений тендер на генпідрядника. Тобто ми - на фінальній стадії", – заявив Пошивайко.

Причина, за його словами, тільки у арешті землі.

До того ж, зазначив гендиректор меморіального комплексу, через цю ситуацію меморіал знаходиться у підвішеному стані. "Ми повинні звітувати в цьому році за сплачений аванс ", – пояснив Пошивайко, зазначивши, що треба або побудувати об'єкт, або ліквідувати цей проект. Але, додав він, "це теж може бути підставою для нових кримінальних проваджень і маніпуляцій — що минуло три роки, а музей не прозвітував за 111,5 млн грн".

Нагадаємо, що ще у вересні 2017 року Київрада надала земельну ділянку орієнтовною площею 1,22 га Музею Революції Гідності.

А у лютому 2018-го тодішній Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо спорудження меморіально-музейного комплексу героїв Небесної сотні, яким виділяється додаткові земельні ділянки в районі Алеї героїв Небесної сотні в Києві.

Читайте також: Український акрополь: Як виглядатиме "Музей Революції Гідності" в Києві (ФОТО)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme