Стало відомо, коли сперші туристи полетять на МКС і скільки це коштує

Перші туристи на Міжнародну космічну станцію зможуть полетіти наприкінці лютого 2022 року

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, коли сперші туристи полетя…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Це буде здійснено за програмою американської компанії Axiom. Туристи на МКС полетять на пілотованому кораблі Crew Dragon від SpaceX.

Про це пише Depo.ua із посиланням на NASA.

Зазначається, що запуск планується здійснити 28 лютого. Полетять на МКС колишній астронавт NASA Майкл Лопес-Алегріа, американський підприємець Ларрі Коннор, який виконуватиме роботу пілота, канадський інвестор Марк Паті та ізраїльський бізнесмен Ейтан Стіббе. Всі вони після медичної перевірки та спеціальної підготовки допущені до польоту.

Вони проведуть на МВС вісім днів. Вартість такого польоту приблизно коштує $55 млн. Польоти з космічними туристами за програмою компанії Axiom Space надалі планується здійснювати два-три рази на рік.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що люди повернуться на Місяць аж у 2025 році. У NASA розповіли про несподівану судову перешкоду. Зокрема, однією із ключових причин цієї затримки став судовий позов від компанії Джефа Безоса Blue Origin. У позові, який подав Безос, йдеться про те, що NASA має скасувати контракт розміром $2,9 млрд із SpaceX на створення місячного корабля, бо за умовами тендеру в місячній місії мали брати участь кілька компаній, зокрема, і Blue Origin.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme