Стало відомо, коли українцям можуть відмовити у бустерній COVID-вакцинації

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, за яких умов українцям відмовлятимуть у бустерній дозі вакцини від коронавірусу

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, коли українцям можуть відм…

Так, за його словами, це станеться, якщо вони прийдуть робити бустерне щеплення від коронавірусу раніше, ніж через шість місяців після останнього щеплення.

Водночас, як заявив він в інтерв'ю "ВВС Україна", всі, хто прийде після шести місяців, матимуть можливість знову щепитися, пише Depo.ua.

Зокрема, він розповів, чи зможуть українці отримати бустерну дозу вакцини від коронавірусної інфекції раніше, ніж через шість місяців після останнього щеплення.

"Якщо людина прийшла раніше, то щеплення не отримає. Якщо пізніше, то отримає. Оптимальний термін введення дози бустера становить від шести до дев'яти місяців. Але навіть якщо через 10 місяців прийде, то все одно буде бустер", – заявив він.

Нагадаємо, 6 січня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ про введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих віком від 18 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися. За словами міністра, бустерна доза має посилити ефективність вакцини та дати кращий захист від нового штаму коронавірусу "Омікрон".

Читайте також: Третя доза вакцини від COVID-19: Як отримати сертифікат про щеплення та скільки він діятиме 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme