Стало відомо, коли в Україні знизяться ціни на газ: Відповідь глави "Нафтогазу"

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко спрогнозував, коли в Україні можуть знизитися ціни на газ

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, коли в Україні знизяться ц…
Фото: Рixabay

За його словами, вартість природного палива може нормалізуватися після травня 2022 року.

Про це пише Depo.ua із посиланням на інтерв'ю Вітренка виданню Deutsche Welle.

"Ми сподіваємося, що після травня ситуація нормалізується. І ті ж європейські інституції будуть боротися з шантажем "Газпрому", і ціни будуть нижчими. І коли ми будемо фіксувати наступний період, то на прийнятному рівні для українських споживачів", – сказав він.

Вітренко також наголосив, що на цей опалювальний сезон для побутових споживачів ціна на газ "заморожена", але виникає питання, що з нею буде у наступному.

"Переважна більшість контрактів – це річна ціна. Ми тоді вимогу таку відповідну ввели, і тоді ринковий рівень був 8 гривень. Ось чому вона (ціна на газ для населення, – ред.) така низька. Але виникає питання, як буде потім, коли буде треба фіксувати ціну на рік", – сказав він.

Нагадаємо, раніше Вітренко розповів, за яких умов Україна може обійтися власним газом. За його словами, дефіцит газу у 10 млрд кубометрів можна компенсувати шляхом збільшення видобутку та підвищення енергоефективності.

20 жовтня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв, що під час поточного опалювального сезону школи, лікарні й дитячі садочки будуть отримувати газ за ціною, що зафіксована в меморандумі, який у вересні уряд підписав з "Нафтогазом" та місцевою владою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme