Стало відомо, кому в Україні будуть робити бустерну COVID-вакцинацію

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, кому в Україні будуть рекомендувати бустерну дозу вакцини від коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стало відомо, кому в Україні будуть роби…
Фото: Рixabay

За його словами, вже на наступному тижні Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) розгляне питання щодо запровадження бустерної вакцинації на території України.

В першу чергу додаткову дозу пропонуватимуть людям з хронічними хворобами, повідомляє Depo.ua із посиланням на інтерв'ю Кузіна для "Українського радіо".

Зазначається, що ревакцинацію будуть пропонувати зробити через шість-вісім місяців після завершення повного курсу щеплення (отримання двох доз вакцини, – ред.).

"Скоріш за все, що на наступному тижні нам вдасться ухвалити таке рішення та рекомендувати використання бустерної дози. Бустерна доза, якщо і буде рекомендована, то після шести-восьми місяців після проведення першої вакцинації. Сподіваємося, що НТГЕІ прийме таке рішення", – сказав Кузін.

Лікар підкреслив, що йдеться про людей з хронічними захворюваннями. Він наголосив, що зараз вивчаються інструкції, які були запроваджені в інших країнах.

"Сподіваємося, що найближчим часом зможемо запровадити таку практику для людей, які мають такі стани, в тому числі і для тих людей, які вакциновані тими чи іншими вакцинами, відповідно до рекомендацій", – додав Кузін.

Зауважимо, 5 жовтня Кузін повідомив, що МОЗ не рекомендує запровадження бустерної вакцинації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість зроблених в Україні COVID-щеплень наближається до 13 мільйонів. МОЗ пропонує запровадити в Україні обов'язкові щеплення проти COVID-19 для деяких категорій населення. Йдеться про працівників закладів освіти, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme