Стало відомо, скільки підписів зібрали нардепи за відставку Разумкова 

Парламентарі від провладної фракції "Слуга народу" зібрали вже 190 підписів за відставку чинного спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Стало відомо, скільки підписів зібрали н…
Фото: Дмитро Разумков / Facebook

Це при тому, що підписний лист розрахований на 175 підписів.

Про це перший заступник голови депутатської фракції "Слуга народу" розповів під час брифінгу у понеділок, 4 жовтня, передає Depo.ua.

"Зібрано 175 підписів на підписному листі. Адже він видається на 175 підписів, то більше підписів ми там не ставили", – сказав Корнієнко.

Він додав, що існує окремий неформальний додаток.

"Він не буде зараз розглядатися апаратом при верифікації підписів, але там ще близько 15 підписів. Там загалом близько 190 (підписів, – ред.), – уточнив перший заступник голови депутатської фракції "Слуга народу".

Тим часом голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія упевнений, що голосування за відставку спікера парламенту у сесійній залі набере понад 240 голосів народних депутатів.

А за словами речниці партії "Слуга народу" Юлії Палійчук, збір підписів за відставку чинного спікера досі триває в Києві. 197 підписів, про які заявив Корнієнко, парламентарі зібрали під час партійної наради в Трускавці. 

Нагадаємо, кількома годинами раніше Дмитро Разумков дав зрозуміти, що не переймається чутками про власну відставку. Також спікер додав, що підписні листи на прохання спочатку фракції "Слуга народу", а потім – і народного депутата Давида Арахамії були видані.

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги, здебільшого, і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Впродовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являлася інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентувалася увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошували, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом.

18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

30 вересня стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення спікера Дмитра Разумкова.

Разумков підтвердив, що колеги прийшли до нього за підписними листами про відкликання з посади голови Верховної Ради. Він уточнив, що відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme