Разумков заявив, коли і як голосуватимуть за його відставку

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що всі процедури щодо відкликання його з посади голови парламенту будуть відбуватися тільки за регламентом

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
Разумков заявив, коли і як голосуватимут…
Фото: Скріншот

Так спікер прокоментував інформацію низки ЗМІ щодо ймовірної дати голосування в Раді за його відставку.

Про це Разумков заявив під час погоджувальної ради парламенту 4 жовтня, передає Depo.ua.

"Я бачив у ЗМІ інформацію про те, що голосування (щодо відставки спікера, – ред.) може відбутися у вівторок-середу… Хотів би всім нагадати, що ми живемо з вами за регламентом. І процедури, в тому числі й відкликання з посади голови ВРУ, відбувається за регламентом. Інакшого не буде", – наголосив він.

Разумков заявив, що доки він є головою Ради, в ній "працюватиме закон".

"Поки я голова Верховної Ради, тут буде працювати закон. Потім що буде – подивимось. Можемо це робити так, як це було в позаминулий четвер (під час голосування за скандальний закон про олігархів із порушенням регламенту Ради, – ред.). Але поки що регламент і Конституція будуть працювати і в стінах Верховної Ради і, сподіваюсь, за її межами", – сказав він.

Спікер Ради зауважив, що до нього дійшли заяви про "якусь холодну регламентну війну".

"У нас дійсно з вами триває війна. Вже не перший місяць, не перший рік. Це війна за верховенство закону, демократію, свободу слова, європейські принципи та цінності, за які нас всіх з вами сюди обирали люди. І це війна за територіальну цілісність нашу і проти окупації та узурпації. Це – війна, яка відбувається на Сході. І завдяки відданості української армії сьогодні ми тут можемо робити реформи і їх впроваджувати. Але для багатьох говорити і декларувати це одне, а робити – інше. Але час розставить все на свої місця", – підсумував Разумков.

Водночас очільник партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко зауважив, що у вирішенні питання щодо відставки чинний спікер Ради участі не братиме.

"Процедура відкликання голови Верховної Ради дійсно буде відбуватися за регламентом. Але регламент передбачає, що поточний голова Верховнох Ради в ній не бере участі. Тому, Дмитре Олександровичу, як тільки ми з вами дійдемо згоди, чи є підписи правдивими, як ви на це натякаєте, і якісь зробите перевірки тижневі апарату і так далі… Одразу, я думаю, ця процедура буде запущена у повній відповідності до регламенту", – наголосив нардеп.

Нагадаємо, дещо раніше "слуги народу" визначилися з датою, коли почнуть процедуру відставки Дмитра Разумкова. За інформацією джерел низки ЗМІ, головною кандидатурою на посаду спікера українського парламенту є буцімто чинний перший віце-спікер Руслан Стефанчук.

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги, здебільшого, і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Впродовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являлася інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентувалася увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошували, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом.

18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

30 вересня стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення спікера Дмитра Разумкова.

Разумков підтвердив, що колеги прийшли до нього за підписними листами про відкликання з посади голови Верховної Ради. Він уточнив, що відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Читайте також: Відставка Разумкова: чому це ніяк не вплине на політичні розклади

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme