Стало відомо, скільки ресторанів та кафе закрилися через пандемію COVID-19 у 2020 році

В Україні у 2020 році через пандемію коронавірусу та карантинні обмеження закрилися близько чотирьох тисяч закладів харчування

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стало відомо, скільки ресторанів та кафе…
Фото: Pixabay

Такий показник становить майже 20% усіх кафе та ресторанів в Україні. Закладам не вдалося витримати навантаження та перепони, які виникли внаслідок пандемії, через що їм довелося закритися.

Про це розповіла директор компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова у коментарі для "ДС", передає Depo.ua.

За її словами, цьогоріч ситуація почала змінюватися на краще, та близько половини цих закладів змогли знову відкритися.

"Не секрет, що пандемія призвела до масштабного закриття ресторанів у всьому світі. Зараз відбувається глобальна перебудова ресторанного бізнесу. Концепт простий: виживають найсильніші і найбагатші. В основному, це мережевики, у яких більше грошей і більше можливостей утримати свій бізнес на плаву. Тоді як маленькі сімейні заклади через відсутність клієнтів були змушені закритися або переорієнтуватися на інший бізнес", — зазначила Насонова.

Вона зауважила, що повторному відкриттю закладів сприяє попит серед населення після локдауну. Люди скучили за атмосферою та смачною їжею. Це на думку Насонової сприяє відродженню закладів.

"На початку пандемії більшість світових експертів схилялися до думки, що половина всіх ресторанів закриється, але цього не сталося. Після локдауну люди, скучивши, із задоволенням пішли до ресторанів насолоджуватися спілкуванням, атмосферою і смачною їжею. Саме з цим пов'язане зростання ресторанного бізнесу у цьому році", — підкреслила вона.

Зазначимо, що вперше карантин в Україні оголосили 11 березня 2020 року. Тоді ж Кабінет міністрів постановив обмежити роботу навчальних закладів й заборонив проведення всіх масових заходів. Також під заборону потрапляли заклади харчування.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що, найімовірніше, з наступного понеділка, 13 вересня, Україна перейде в "жовтий" рівень епідемічної небезпеки.

Також раніше повідомлялося, що вже цієї осені в Україні можуть знову запровадити жорсткий карантин у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme