Стало відомо, як працюватиме транспорт у "червоних" зонах карантину і чи потрібен буде COVID-сертифікат

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, як працюватиме транспорт у "червоних" зонах карантину, а також чи потрібен буде пасажирам сертифікат вакцинації від коронавірусу

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, як працюватиме транспорт у…
Фото: Depo.ua

Прем'єр пообіцяв, що громадський транспорт не зупинятимуть у разі введення "червоної" зони адаптивного карантину, однак водії та інший персонал повинні бути вакциновані від коронавірусу.

Про це він повідомив під час прес-конференції 14 вересня, пише Depo.ua.

"Щодо транспорту, ми будемо вимагати вакцинації водіїв і працівників. Тут підхід буде для всіх однаковим – колективи повинні бути вакцинованими", – зауважив він.

Шмигаль наголосив, що у "жовтій" зоні карантину допускатиметься мінімум одна доза щеплення для персоналу, тоді як у "червоній" – необхідно буде повністю пройти курс вакцинації. 

Чи вимагатимуть у "червоній" зоні карантину в транспорті сертифікат вакцинації

Прем'єр запевнив, що у транспорті, як і раніше, буде зберігатися масковий режим й соціальна дистанція. А от вимагання сертифікатів вакцинації в цьому випадку він вважає недоцільним.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів 13 вересня оголосив нові правила карантину в Україні. У разі переведення країни в "жовту", "помаранчеву" чи "червону" зону карантину будуть діяти два види сертифікатів вакцинації – "жовтий" (якщо людина зробила лише перше щеплення) й "зелений" (якщо пройдено увесь курс вакцинації від коронавірусу).

Також уряд кардинально змінив правила для областей, які можуть потрапити у "червону" зону. У таких регіонах закриють все – торгові центри, кафе, ресторани, кінотеатри, ринки, фітнес-зали, будуть скасовані концерти. Працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, заправки. Проте навіть у "червоній" зоні у ресторан чи кінотеатр мають пропускати відвідувачів, якщо вони та персонал повністю вакциновані.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme