Стало відомо, які області України найбільше постраждають через зміни клімату

Світовий банк з ініціативи Міністерства екології України провів дослідження щодо впливу зміни клімату на ключові сектори економіки нашої країни

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, які області України найбіл…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Результати дослідження свідчать, що зазнають найбільших втрат унаслідок зміни клімату п'ять областей. Зокрема, це Черкаська, Херсонська, Кіровоградська, Полтавська та Вінницька області.

Як пише Depo.ua із посиланням на повідомлення Світового банку, науковці вивчили два сценарії. Вони передбачають глобальне підвищення температури до 2100 року відповідно на 2,4°C (при боротьбі з викидами вуглецю) і на 4,3°C (без достатніх заходів такої боротьби).

Відповідно до другого сценарію, аналітики передбачають зниження врожайності в Україні ячменю, кукурудзи та соняшника у 2030-2050 роках на 10-30% – до рівня 2010 року.

"Найбільші втрати доходів домогосподарств та найбільше зростання бідності та нерівності через зниження вартості сільськогосподарського виробництва прогнозується у Харківській, Кіровоградській, Львівській, Луганській та Житомирській областях", – повідомили дослідники.

За словами експертів, кліматично збалансовані стратегії управління водними ресурсами можуть підвищити загальну врожайність в Україні на 20-40%, зокрема до 80% – для кукурудзи та до 40-80% – для соняшника. Згідно з дослідженням, щорічна вигода від підтримки оптимального водного балансу може становити $264-504 млн.

Нагадаємо, раніше Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликала уряди країн активізувати свої зусилля для боротьби зі змінами клімату, адже це може щорічно рятувати мільйони життів у світі. Також в організації закликали країни оновити свої національні зобов’язання щодо клімату відповідно до Паризької угоди й відійти від використання викопного палива. 

Також повідомлялося, чим загрожує Україні зміна клімату.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme