Стало відомо, які саме ліки можна буде придбати за "ковідну" тисячу в Україні

Українці з 24 січня зможуть витратити тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу на ліки з переліку Державного реєстру лікарських препаратів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стало відомо, які саме ліки можна буде п…
Фото: ЕРА. Колаж: Depo.ua

Кабмін ухвалив рішення про можливість для громадян віком понад 60 років витратити тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на рішення уряду під час засідання 19 січня.

Згідно з переліком, до Реєстру внесли понад 14,7 тисячі найменувань різних лікарських препаратів. Зокрема, серед препаратів, які можна придбати за "ковідну" тисячу є протизаплідні пігулки та спиртова настоянка глоду. Водночас у переліку відсутні біодобавки, медичні прилади та медобладнання. У зв'язку з цим, пенсіонери зможуть придбати протизаплідні пігулки, але не зможуть купити милиці.

Зауважимо, ліки можна буде придбати в будь-якій легальній аптеці – фізично та онлайн.

Відомо, що зараз отримати тисячу гривень з держбюджету можуть повнолітні українці, які отримали щеплення двома дозами вакцини. Для цього потрібно мати COVID-сертифікат в мобільному застосунку "Дія".

Раніше президент України Володимир Зеленський дав доручення щодо організації виплати тисячі гривень за вакцинацію проти коронавірусу неповнолітнім. Школярі теж зможуть отримати гроші за щеплення від коронавірусу.

Нагадаємо, що більшість громадян нашої країни витрачають "Вовину тисячу" на книги та походи в кіно. Психолог пояснив, чому українці витрачають цю тисячу саме так.

Також відомо, що є українці, які витрачають гроші за вакцинацію далеко не на книги та походи в кінотеатр. Щоб отримати готівкою "Вовину тисячу", наші співгромадяни йдуть на ризики та сумнівні махінації.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme