Стефанчук не виключає збільшення видатків на переозброєння армії

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що парламент може передбачити додаткові видатки на переозброєння українського війська
 

Журналіст відділу новин
Стефанчук не виключає збільшення видаткі…
Фото: Скріншот

Верховна Рада може проголосувати зміни до держбюджету, якщо відповідні пропозиції будуть збалансовані, зрозумілі, і для цього будуть підстави.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на УМП.

"Питання обороноздатності держави – це пріоритет і базова потреба України, тому треба просто сісти й порахувати, скільки треба – і тоді Верховна Рада може проголосувати зміни до держбюджету, якщо відповідні пропозиції будуть збалансовані, зрозумілі, і для цього є підстави", – заявив Стефанчук.

При цьому він зазначив, що під час підготовки держбюджету на 2022 рік ніхто з міністрів не звертався з тим, що на їхній напрям закладено мало коштів.

"Якщо міністр оборони Резніков бачить, що є реальна додаткова потреба на переозброєння, щоб воно відповідало затвердженій стратегії про оборону України, то дуже важливо сформувати ці бюджетні пропозиції, враховуючи, що ми ухвалили законопроект №5600, і додаткові надходження до бюджету будуть. До того ж, враховуючи те, що ми можемо отримати від наших потенційних партнерів, зокрема, Британія мільярд фунтів виділить (на реалізацію торговельних та інвестиційних проектів в Україні), і Сполучені Штати передбачили у своєму бюджеті програму підтримки", – пояснив голова Верховної Ради.

Він підкреслив, що якби ці питання міністерства або відповідні профільні комітети Верховної Ради починали порушувати до ухвалення бюджету, то їх можна було б якось вирішити.

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада прийняла державний бюджет України на 2022 рік. Українська армія отримада 323 138,6 млн грн, що становить 6% ВВП.

Читайте також: Військовий бюджет-2022: Що нам недоговорюють про збільшення витрат на армію

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme