Стефанчук заявив, що Рада не встигає розглянути всі правки до Держбюджету-2022 до кінця місяця

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що парламент не встигає до кінця місяця розглянути усі правки до проекту бюджету України на 2022 рік

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стефанчук заявив, що Рада не встигає роз…
Фото: Telegram-канал Верховної Ради

За його словами, Рада зможе ухвалити проект лише 2 листопада.

Про це Стефанчук повідомив під час брифінгу після закінчення засідання парламенту, інформує Depo.ua.

"Наскільки я знаю, в ОПЗЖ є ще близько сотні поправок, тому я думаю, що за завтра, 22 жовтня, ми не встигнемо, тому що є ще поправки, які вноситимуть, зокрема і фракція "Батьківщина". Тому я так оптимістично думаю, що ухвалення проєкту держбюджету може пройти у вівторок наступного пленарного тижня", – зауважив він.

Стефанчук додав, що при розгляді бюджету в першому читанні парламент іде відповідно до процедури Регламенту, даючи можливість висловитися усім народним депутатам.

Зауважимо, дещо раніше за підтримку Держбюджету-2022 проголосували 264 народних депутати. Тим самим його було ухвалено в першому читанні.

Нагадаємо, 15 вересня урядовці підтримали проект закону №6000 про державний бюджет України на 2022 рік. Презентував його в межах засідання Кабміну міністр фінансів Сергій Марченко.

Дещо згодом законопроект про державний бюджет зареєстрували у Верховній Раді.

16 вересня голова фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що презентований Кабінетом міністрів проект закону №6000 про державний бюджет України на 2022 рік не зможе повноцінно "працювати" без ухвалення законопроекту про підвищення податків.

19 жовтня стало відомо, що комітет Верховної Ради з питань бюджету підтримав Держбюджет-2022 з правками депутатів до першого читання.

Читайте також: Проект бюджету 2022: Зрада чи перемога

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme