Суд не змінив Порошенку запобіжний захід

Київський апеляційний суд залишив запобіжний захід для п'ятого президента Петра Порошенка без зміни

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Суд не змінив Порошенку запобіжний захід…
Фото: Прес-служба "ЄС"

Колегія суддів не задовільнила апеляцію, ані захисників Порошенка, ані прокурорів.

Про це повідомляє Depo.ua.

Таким чином запобіжний захід для Порошенка залишається без зміни – особисте зобов'язання та заборона залишати межі України. Сам лідер партії "Європейська Солідарність" наголосив, що це не перемога, але і не поразка.

"Це є бій, де ми відстояли свої позиції. Ми не пішли у наступ, але ми не здали жодного сантиметру наших позицій. А їм – немає і не було що сказати. Тому вони взяли тактику, я це так оцінюю, це – затягування часу… У цих умовах, вони сказали, що будуть чи до серпня, чи до вересня, чи може пізніше, будуть тягнути цю справу. Я наголошую, цю справу немає і не буде чого передавати до суду. Ця справа була виключно для моєї дискредитації, як мінімум, а як максимум – до арешту і перешкоджанню моєї політичної діяльності", – заявив п'ятий президент.

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року Петру Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років. Того ж дня Порошенко залишив межі країни з робочим візитом. 

17 січня 2022 року Петро Порошенко повернувся в Україну з міжнародного турне, яке охоплювало п'ять країн. З аеропорту Порошенко поїхав у суд, який того дня обрати йому запобіжний захід так і не спромігся. Після майже 12-годинного засідання слідчий суддя Олексій Соколов переніс засідання на 14:00 19 січня.

19 січня 2022 року Печерський районний суд міста Києва обрав Порошенку запобіжний захід у виді особистого зобов'язання та заборони залишати межі країни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme