Суд переніс розгляд апеляції Медведчука щодо домашнього арешту на лютий

Київський апеляційний суд переніс розгляд скарги у кримінальному провадженні щодо народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука на 3 лютого 2022 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Суд переніс розгляд апеляції Медведчука…
Скріншот

Йдеться про апеляцію щодо продовження домашнього арешту для Медведчука від 10 січня 2022 року.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу суду.

"Розгляд апеляційної скарги сторони захисту, поданої на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 10 січня 2022 року про продовження строку домашнього арешту відносно підозрюваного М., відкладено у зв’язку із ненадходженням матеріалів кримінального провадження до Київського апеляційного суду", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що засідання відбудеться 3 лютого 2022 року о 12:00. 

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року Медведчука залишили під цілодобовим домашнім арештом. Суд відхилив апеляції прокурорів і його адвокатів. 

Довідка: Відомо, що нардепу висунуто дві підозри: перша – у державній зраді Україні, пов’язаній із видобутком нафти й газу в Чорному морі у змові з окупаційною владою Криму, друга – у державній зраді, пов’язаній із домовленостями про постачання вугілля з окупованих територій Донбасу.

13 травня Печерський районний суд міста Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Пізно ввечері 13 травня в будівлі поліції Києва на Медведчука за рішенням суду одягли електронний браслет. Відомо, що 40 нардепів від ОПЗЖ готові були взяти Медведчука на поруки. Вони звернулися до суду із відповідними заявами. Однак під час засідання суддя В'ячеслав Підпалий відхилив клопотання сторони захисту щодо взяття Медведчука на поруки.

18 травня захист Медведчука подав апеляцію на рішення суду про домашній арешт. Офіс генпрокурора також оскаржив рішення суду про домашній арешт Медведчуку. Однак 21 травня суд залишив Медведчука під домашнім арештом.

Згодом Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою на "незаконні дії української влади".

2 вересня запобіжний захід голові політради партії ОПЗЖ – цілодобовий домашній арешт – продовжили до 31 жовтня. Згодом його знову продовжили

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme