Медведчука залишили під цілодобовим домашнім арештом: Суд відхилив апеляції прокурорів і його адвокатів

Київський апеляційний суд 17 грудня залишив народного депутата від партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука під цілодобовим домашнім арештом

Журналіст стрічки новин
Медведчука залишили під цілодобовим дома…
Фото: Сайт ОПЗЖ

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляції, які подавали адвокати Віктора Медведчука та прокуратура. Вони оскаржували ухвалу судді Печерського районного суду Києва від 12 жовтня про відмову у задоволені клопотання щодо застосування Медведчуку запобіжного заходу у виді тримання під вартою та обрання йому цілодобового домашнього арешту.

Про це пише Depo.ua із посиланням на рішення суду 17 грудня.

Медведчук і надалі залишиться під цілодобовим домашнім арештом.

Зазначимо, що до суду Медведчук прибув в оточенні десятка охоронців. Від фракції ОПЗЖ був присутній депутат Віктор Чорний, якого називають "головним охоронцем Медведчука". 

Відомо, що нардепу висунуто дві підозри: перша – у державній зраді Україні, пов’язаній із видобутком нафти й газу в Чорному морі у змові з окупаційною владою Криму, друга – у державній зраді, пов’язаній із домовленостями про постачання вугілля з окупованих територій Донбасу.

Нагадаємо, що 13 травня Печерський районний суд міста Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Пізно ввечері 13 травня в будівлі поліції Києва на Медведчука за рішенням суду одягли електронний браслет. Відомо, що 40 нардепів від ОПЗЖ готові були взяти Медведчука на поруки. Вони звернулися до суду із відповідними заявами. Однак під час засідання суддя В'ячеслав Підпалий відхилив клопотання сторони захисту щодо взяття Медведчука на поруки.

18 травня захист Медведчука подав апеляцію на рішення суду про домашній арешт. Офіс генпрокурора також оскаржив рішення суду про домашній арешт Медведчуку. Однак 21 травня суд залишив Медведчука під домашнім арештом.

Згодом Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою на "незаконні дії української влади".

2 вересня запобіжний захід голові політради партії ОПЗЖ – цілодобовий домашній арешт – продовжили до 31 жовтня. Згодом його знову продовжили

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme