Суд у справі Саакашвілі відклали до 23 грудня

Суд у справі третього президента Грузії і голови виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіла Саакашвілі відклали до 23 грудня

Редактор стрічки новин
Суд у справі Саакашвілі відклали до 23 г…
Фото: ЕРА

Причиною відкладення суду у справі Саакашвілі стали зіткнення біля будівлі судової установи в Тбілісі між поліцією і прихильниками колишнього глави держави.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

"Весь світ вражений тим, що я звертаюся до вас через цю скляну стіну замість того, щоб вільно пересуватися по створеній мною країні. Всі знають, що я не повинен сидіти у в'язниці, тому що всі звинувачення проти мене сфабриковані і політично мотивовані", – сказав Саакашвілі.

Саакашвілі перейшов на англійську мову, сказавши, що звертається до "міжнародних партнерів Грузії", і заявив, що його катували, били, принижували і "нелюдськи чинили".

Зазначимо, що процес у справі Саакашвілі триває у Тбіліському міському суді. Раніше Мін'юст Грузії неодноразово відмовляв Саакашвілі в присутності в залі суду через заходи безпеки і ризик погіршення стану здоров'я. Йому пропонували брати участь у процесі дистанційно або проводити судові засідання у в'язниці, проте політик відмовився.

Попереднє засідання пройшло 11 жовтня без Саакашвілі. Тоді його не доставили до суду через, як пояснили в пенітенціарній системі, – заходи безпеки і стан здоров'я  політика, який тоді голодував. На засіданні 29 листопада Саакашвілі все ж був присутній.

Нагадаємо, 1 жовтня третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі затримали в Грузії. Там проти нього порушили кілька кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада Саакашвілі перевезли із в'язниці, де він перебував до суду, до тюремної лікарні у Глдані. 

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Саакашвілі побили під час госпіталізації до лікарні. Лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе наголосив, що стан політика критичний і ситуація найближчим часом може погіршитися. 

16 листопада група лікарів від імені Народного захисника відвідала Саакашвілі у тюремній лікарні та обстежила його. У своєму висновку медики заявили, що стан Саакашвілі критичний і у разі його подальшого погіршення його стану у в'язничній лікарні не зможуть надати необхідну допомогу. А 18 листопада Саакашвілі перевели до реанімації. 

19 листопада Саакашвілі погодився на переведення у військовий госпіталь. Там він припинив голодування

Консиліум лікарів з'ясував, що у Саакашвілі є симптоми психічного розладу, але не такі, щоб завадити йому з'явитися на судовий процес. 

Читайте також: Дилема Саакашвілі: Чи піде Зеленський на конфлікт з проросійським урядом Грузії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme