У ДБР назвали дату та час, коли Порошенку обиратимуть запобіжний захід

У Державному бюро розслідувань повідомили, що судове засідання для обрання запобіжного заходу п'ятому президенту, лідеру "ЄС" Петру Порошенку призначили на 11:00 17 січня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У ДБР назвали дату та час, коли Порошенк…
Фото: Прес-служба "ЄС"

Судове засідання у справі проти Порошенка буде проводити Печерський районний суд міста Києва.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДБР.

"Печерський районний суд міста Києва призначив судове засідання у кримінальному провадженні щодо злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "Л/ДНР". 17 січня 2022 року об 11 год. 00 хв. буде розглянуто клопотання про обрання запобіжного у вигляді тримання під вартою відносно Порошенка Петра Олексійовича", – йдеться у повідомленні.

У Бюро також оприлюднили документ від Печерського суду, згідно з яким, клопотання розглядатиме слідчий суддя Олексій Соколов.

Суд з обрання запобіжного заходу Порошенку призначили на 11:00 17 січня, – ДБРУ Державному бюро розслідувань повідомили, що судове засідання для обрання запобіжного заходу п"ятому президенту, лідеру "ЄС" Петру Порошенку призначили на 11:00 17 січня

Нагадаємо, 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

21 грудня Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що перебуває у Польщі й повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також він уточнив, що не з'явиться на допит ДБР. 

Згодом адвокат Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора. 

Водночас Порошенко повідомив, що по поверненню в Україну планує з'явитися на суді та провести зустріч із генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme