Суд збільшив вирок антимайданівцю Крисіну до восьми років в'язниці

Дарницький райсуд Києва призначив Юрію Крисіну, засудженому за організацію нападу на журналіста В'ячеслава Веремія у 2014 році, 8 років позбавлення волі
 

Журналіст відділу новин
Суд збільшив вирок антимайданівцю Крисін…
Фото: Watchersdotmedia

Цей вирок було винесено у іншій справі – про викрадення та катування активістів у січні-лютому 2014 року.

Про це повідомила прокурорка Юлія Малашич, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Суд ухвалив обвинувальний вирок. За статтею 127 частиною 2 Кримінального кодексу України суд присудив 7 років позбавлення волі. І з урахуванням вироку Апеляційного суду міста Києва 2018 року (мова йде про справу журналіста В'ячеслава Веремія, по якій Крисіну присудили 5 років позбавлення волі, – ред.), суд остаточно призначив покарання 8 років позбавлення волі", – повідомила прокурорка.

Також вона відзначила, що суд частково задовольнив позов потерпілого і йому присуджено 500 тисяч гривень.

Як відомо, суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник 22 грудня 2017 року засудив Крисіна до 4 років умовно у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, яке сталось у ніч проти 19 лютого 2014 року поблизу Софійської площі в Києві.

Прокуратура подала апеляцію на рішення суду і 13 червня 2018 року Апеляційний суд Києва засудив Юрія Крисіна до 5 років позбавлення волі. Окремою ухвалою від 13 червня 2018 року суд визначив, що підстав для повернення справи на розгляд до суду першої інстанції немає.

10 вересня 2019 року Верховний суд залишив в силі вирок Апеляційного суду Києва про засудження до 5 років Юрія Крисіна за звинуваченням у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія.

26 липня 2021 року Дарницький районний суд міста Києва звільнив Юрія Крисіна від кримінальної відповідальності за трьома статтями у справі про викрадення та катування активістів у січні-лютому 2014 року

Довідка. Крисін є фігурантом кількох кримінальних проваджень. Зокрема, його звинувачують у координації нападів на активістів Євромайдану в 2014 році, під час одного з яких нападники (за версією слідства) вбили журналіста В'ячеслава Веремія як свідка їхнього злочину.

Журналіста газети "Вєсті" вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Як повідомив сайт видання, Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської в Києві на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі особи з бейсбольними битками і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках.

Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme