Суддя Верховного Суду просить зупинити відбір кандидатів у Етичну раду

Суддя Верховного Суду Олег Ткачук звернувся з проханням призупинити відбір членів до Етичної ради

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Суддя Верховного Суду просить зупинити в…
Фото: Рixabay

З таким проханням він звернувся до Окружного адміністративного суду Києва.

Зараз ОАСК вирішує питання про наявність правових підстав для забезпечення цього позову, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва просять призупинити дію Положення про проведення відбору на посаду члена Етичної ради для формування списку кандидатів в перший склад Етичної за квотою Ради суддів України, затвердженою рішенням Ради суддів України № 46 від 21 вересня 2021 року. Така вимога міститься в заяві про забезпечення позову, що надійшов до суду з поданням самого позову, як це передбачено положеннями Кодексу адміністративного судочинства України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заявником вказано Ткачука, який є суддею Верховного Суду України.

Нагадаємо, 13 липня активісти сформували й оприлюднили списки прізвищ "нечесних членів Вищої ради правосуддя" за рішенням міжнародних експертів поки що неіснуючої Етичної ради при ВСП.

13 вересня Рада суддів не змогла обрати трьох кандидатів до складу Етичної ради, що має оцінювати на доброчесність представників і претендентів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

29 вересня стало відомо, що глава Венеційської комісії Джані Букіккіо закликає якомога швидше сформувати Етичну раду для забезпечення Вищої кваліфікаційної комісії суддів. За його словами, усі зацікавлені органи повинні утримуватися від вжиття будь-яких заходів, дій, бездіяльності чи процедури, що спричинить затримку створення Ради.

Читайте також: В Україні по-новому запрацює Вища рада правосуддя: Основні зміни у законах

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme