Світовий банк підтримав накопичувальні пенсії в Україні

Світовий банк підтримав запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні з 2023 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Світовий банк підтримав накопичувальні п…
Фото: Рixabay

Окрім цього, представники СБ висловили свою підтримку уніфікації гарантій для непрацездатних осіб.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

Зазначається, що сторони за результатами зустрічі дійшли згоди стосовно запровадження загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення. 

"Це дозволить скоординувати виплати з обох систем для того, щоб вони більш ефективно впливали на зростання загального рівня пенсій", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що СБ разом із міністерством також розглянули механізм стимулювання людини до добровільної сплати внесків до другого рівня через доплати від держави.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Сергій Марченко висловив сподівання, що пенсійна реформа в Україні розпочнеться у 2023-2024 роках

Довідка: Наприкінці квітня 2021 року Міністерство соціальної політики представило законопроект про запровадження загальнообов’язкової накопичувальної пенсійної системи. Він пропонує зменшити розмір єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування та зменшення ставки податку з доходів фізичних осіб.

Документ суттєво розширює охоплення системою пенсійних накопичень людей з незахищених категорій населення. Також він дозволяє українцям обирати авторизований пенсійний фонд, змінювати його, отримувати інформацію про стан свого рахунку та здійснені операції.

Також законопроект пропонує визначити основним видом виплат у системі накопичень довічну виплату у розмірі щонайменше одного прожиткового мінімуму.

У Кабміні пояснили, що запровадження накопичувальної пенсії не означає відмову від чинної солідарної системи.

Читайте також: Накопичувальна пенсійна система: Переваги і ризики реформи від Шмигаля

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme