UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Святкуйте спокійно, це – інформатака, – Данілов щодо нападу Росії

Сьогодні прямої загрози вторгнення Росії на територію України немає, Кремль навіть фізично не може це зробити

Журналіст стрічки новин

Громадяни України можуть спокійно святкувати Новий рік і Різдво, не боячись вторгнення Росії на територію нашої держави.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу, передає Depo.ua.

"Сьогодні лякати суспільство абсолютно не треба. Ситуація є контрольована. Це є одна з інформаційних атак на території нашої держави, коли нас постійно починають залякувати. Наші фахівці кажуть, що великого вторгнення Росія робити не може навіть фізично", – сказав Данілов.

За його словами, є певні розрахунки, період підготовки, на що Росія має витратити час.

"Відпочивайте спокійно, святкуйте. Ми не бачимо сьогодні прямої загрози нашій державі. Чи може бути в Кремлі прийняте інше рішення? Може. Як тільки воно буде прийняте, ми одразу будемо інформувати, працювати", – пообіцяв Данілов.

Нагадаємо, на тлі скупчення російських військ біля кордонів України, більшість українців вважають, що Росія може знову напасти на Україну. 49,2% українців вважають реальною загрозу вторгнення Росії на територію України, 41,4% думають, що нападу не буде. 

22 грудня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км знаходяться 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Водночас розвідка США заявила, буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тис. військових.

Західні фахівці вважають, що президент Росії Володимир Путін все-таки не наважиться відверто напасти на Україну, бо Росія втратить багато тисяч життів, і це не буде легка перемога.

Раніше ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme