Таран обіцяє до Параду Незалежності виготовити нове жіноче взуття на менших підборах

Міністерство оборони розробило нову модель парадного взуття для жінок-військовослужбовців і планує виготовити експериментальну партію до 24 серпня
 

Журналіст відділу новин
Таран обіцяє до Параду Незалежності виго…
Фото: Міноборони України

Про це на засіданні уряду 7 липня сказав міністр оборони України Андрій Таран, інформує Depo.ua.

"Наказ щодо встановлення форми одягу для жінок-військовослужбовців, який передбачає саме такі туфлі, був прийнятий ще в 2017 році. Це звичайні жіночі туфлі для парадної форми одягу. Як відомо, на параді передбачається, що бойові частини мають йти в бойовій формі і у берцях, а небойові частини і військові учбові заклади мають йти в парадній формі одягу", – пояснив Таран.

Він розповів, що зустрічався з жінками, які мають йти на параді маршем у складі жіночої "коробки" і вони підтвердили, що взуття дійсно не зручне.

"Ми з'ясували, що, по-перше, ці туфлі звалюються з ноги під час ходьби. По-друге, вони дійсно мають високий каблук, який не дозволяє жінці комфортно йти у строю. Тому протягом минулого тижня ми розробили новий зразок туфель, які матимуть менший каблук. Також нові туфлі матимуть шнурки, що дозволятиме враховувати різну повноту стопи і запобігатиме звалюванню взуття з ноги при ходьбі", – заявив Таран.

Він висловив сподівання, що найближчим часом буде виготовлено експериментальну партію такого взуття у кількості, необхідній для комплектування цієї "коробки" і це питання буде закрите.

"Якщо буде позитивний досвід використання цієї нової експериментальної моделі взуття, то ми приймемо його за основу і видамо його всім військовослужбовцям", – підсумував міністр оборони.

Нагадаємо, 1 липня стало відомо, що на параді до Дня Незалежності курсантки військових училищ крокуватимуть на підборах та у спідницях.

2 липня народні депутати в Раді звинуватили Міноборони у сексизмі при підготовці до параду на підборах. Народні обранці також вимагають вибачень і проведення службового розслідування щодо ситуації, яка склалася.

Також таке рішення Міноборони розкритикували ветеранки. Зокрема, у ГО "Жіночий ветеранський рух заявили, що "дівчата служать у такій самій військовій формі, що й хлопці, дівчата носять таке ж військове взуття (талани) як і хлопці".

У свою чергу в Міноборони заявили, що туфлі на підборах як елемент одягу для жінок-військових передбачені парадною формою, яку затвердили відповідним наказом у 2017 році.

3 липня скандал з високими підборами в українській армії вийшов за межі України – про нього написали провідні європейські видання.

Читайте також: Парад на підборах: Чи варто звинувачувати Міноборони у сексизмі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme